Skip to content

Tweederde vindt tijdig nieuwe baan met outplacement

Tweederde vindt tijdig nieuwe baan met outplacement

Loopbaanbegeleiding en outplacement blijken in twee van de drie gevallen succesvol. Niet alleen vindt driekwart van de jongeren met een outplacementtraject nieuw werk, ook een derde van de 57-plussers vindt een nieuwe baan binnen de looptijd van het traject.

Dat meldt brancheorganisatie OVAL.

Outplacement voor transitie naar ander werk
Vanaf 1 juli gaan werkgevers een transitievergoeding betalen bij het ontslag van werknemers die twee minimaal 2 jaar in dienst zijn geweest. De kosten voor outplacement en loopbaanbegeleiding mogen ze daar vanaf trekken. In een sociaal plan kan deze vergoeding worden geoormerkt voor outplacement. In individuele ontslagzaken bepaalt de werknemer zelf waar hij de vergoeding voor inzet.

Werkgevers doen er goed aan om vaker outplacement en loopbaanbegeleiding in te zetten om werknemers naar ander werk te begeleiden, stelt OVAL.

7 duizend mensen vinden baan
In 2014 verzorgden de bij OVAL aangesloten outplacementbedrijven ruim 10.000 outplacementtrajecten. Ruim 7.000 mensen werden dat jaar via outplacement aan een nieuwe baan geholpen.

Van de jongeren met een outplacementtraject, vond driekwart binnen de looptijd van het traject nieuw werk. Van de 40 tot 57-jarigen is dat ongeveer 60%. Oudere werknemers komen moeilijker aan nieuw werk. Toch vond ruim een derde van de 57-plussers binnen de looptijd van het traject een nieuwe baan.

Inzicht in talenten en vaardigheden
Een reden van succesvol outplacement is dat door de ondersteuning van een loopbaancoach de blik van de werknemer wordt verbreed. Zo krijgt de werknemer inzicht in zijn talenten en vaardigheden, waardoor hij verder durft te kijken dan de huidige functie en branche.

*Bron Personeelsnet Juni

Over TalENTSCOUTZ

Talentscoutz is een werving, selectie en executive search bureau van en voor sales-, management-, (werktuig)bouwkundige en technische talenten.

Volg ons

Contact