Skip to content

Training ‘growth hackers’ voor startups

Training ‘growth hackers’ voor startups

Training ‘growth hackers’ voor startups

Tijdens een opleiding van 6 maanden kunnen afgestudeerde marketeers, developers, designers en data-analisten een trainingsprogramma volgen bij Growth hackers society.

Dit in combinatie met een reëel project bij een groeibedrijf. Doel is een job bij de AirBnB’s, Skype’s of Spotify’s van morgen.

Complete opleiding
“Twee jaar is er met experts hard gewerkt aan een compleet trainingsprogramma voor growth hackers”, aldus Matthias Van den Avont,
oprichter van growth hackers society. Het is de eerste keer dat pas afgestudeerden de kans krijgen om gedurende 6 maanden een zo
complete opleiding tot growth hacker te volgen. Tijdens de opleiding komen digitale marketing, SEO, content promotie, linkbuilding, copywriting, UX, UI, front-end code, design, web analytics en andere disciplines, nodig om virale groei te realiseren, aan bod.” De opleiding gebeurt volledig online met video’s, kennistesten en praktische oefeningen en niet via de klassieke hoorcolleges. Bovendien zal elke afgestudeerde in een team van toekomstige growth hackers gedurende 12 weken een project uitvoeren bij een bedrijf met sterk groeipotentieel. Dit is essentieel om de opgedane kennis in de praktijk om te zetten.

Growth hackers zijn allrounders
Growth hackers kunnen online marketeers, developers, designers of data-analisten zijn, die “full stack” opgeleid worden om bedrijven snel te laten groeien. Startups doen typisch een beroep op growth hackers om via vele kleine experimenten gebaseerd op marketing, data-analyse en gedragswetenschappen virale groei te realiseren. Bekende producten die dankzij een growth hacking strategie groot zijn geworden zijn Dropbox, AirBnb, Spotify, Skype en Instagram.

Screening van alle kandidaten
De afgestudeerden en de bedrijven met groeiplannen worden vooraf grondig gescreend door ervaren growth hackers. Deze ervaren growth hackers zullen ook de growth hacking teams met toekomstige growth hackers begeleiden tijdens hun projecten bij bedrijven. Na afloop krijgen de afgestudeerden de kans om meteen aan de slag te gaan bij één van de bedrijven die deel uitmaken van growth hackers society.

Bron: Growthhackerssociety.com, augustus 2016

Over TalENTSCOUTZ

Talentscoutz is een werving, selectie en executive search bureau van en voor sales-, management-, (werktuig)bouwkundige en technische talenten.

Volg ons

Contact