Skip to content

Salaris jobhoppers stijgt sneller

Salaris jobhoppers stijgt sneller

Uit een nieuw rapport van ADP blijkt dat jobhoppen, althans in de Verenigde Staten, loont. ADP heeft onder Amerikaanse werknemers onderzoek gedaan naar salarisontwikkelingen in het derde kwartaal van 2015. Van medewerkers die in dezelfde functie, bij dezelfde werkgever werkzaam zijn als vorig jaar, steeg het salaris 3,5%. Medewerkers die van werkgever wisselden, zagen hun salaris met 6,5% stijgen.

Het hangt echter wel af van de branche waarin medewerkers werkzaam zijn. In onderwijs en zorg leverde van baan veranderen slechts 0,4% meer salaris op. In de bouw gingen baanwisselaars er het meest op vooruit (19,4% versus 4,3% voor medewerkers die bij dezelfde werkgever bleven), gevolgd door de financiële dienstverlening.

Volgens ADP is dit een gevolg van schaarste, waardoor salarissen stijgen.

Echter, het zijn vooral jongere medewerkers die profiteren. Hoe ouder je bent, hoe lager de stijging bij het wisselen van baan.

Onder jongere medewerkers constateerde ADP twee trends.

  1. Generatie Y (25 -34 jarigen) krijgen er gemiddeld 7% bij als ze van baan wisselen. Maar ook als ze bij hun huidige werkgever blijven stijgt het salaris van Millennials het meest van alle leeftijdsgroepen.
  2. Begin twintigers zijn moeilijk vast te houden. En daar is een reden voor. Van baan veranderen levert hen 17,5% meer salaris op, terwijl bij dezelfde werkgever blijven ‘slechts’ 4,5% oplevert. Natuurlijk zijn deze grote procentuele stijgingen ook het gevolg van het lagere salarisniveau van deze jonge medewerkers, in vergelijking met oudere medewerkers. Onderzoeker Yildirmaz begrijpt dus wel waarom jongeren, ondanks het risico van jobhoppen voor de carrière op langere termijn, van werkgever wisselen.

Over TalENTSCOUTZ

Talentscoutz is een werving, selectie en executive search bureau van en voor sales-, management-, (werktuig)bouwkundige en technische talenten.

Volg ons

Contact