Skip to content

Maandag blijft populairste dag om te solliciteren

Maandag blijft populairste dag om te solliciteren

Recruitmentbureau Robert Half ziet een piek in sollicitaties na het weekend en een korter sollicitatietraject.

• Maandag populairste sollicitatiedag met bijna 1 op de 5 sollicitaties
• Mei meest populaire maand, gevolgd door april en januari
• Stijgende trend in het aantal sollicitaties via smartphone
• Korter sollicitatietraject en de opkomst van vacatures voor 100% thuiswerken

Dat blijkt uit een analyse van het gespecialiseerde recruitmentbureau Robert Half. Waar in 2019 de meeste sollicitaties in januari plaatsvonden, was mei het meest populair in 2020.

Net als in 2019, was maandag ook in 2020 de populairste sollicitatiedag. De eerste dag van de week is goed voor één op de vijf verstuurde cv’s (19,8%). Het weekend is overduidelijk minder geliefd onder sollicitanten met zaterdag (7,2%) als minst populaire dag, op de voet gevolgd door zondag (8,5%). Daarbij is het opvallend dat we de voorkeur geven aan solliciteren tijdens kantooruren, waarbij een derde solliciteert tijdens de lunchtijd.

De Nederlandse werkzoekende gaat voornamelijk op zoek naar een nieuwe uitdaging in mei (14,2%), gevolgd door april (13,9%) en januari (11,4%). Binnen die drie maanden wordt maar liefst een derde van alle cv’s uitgestuurd. In de laatste maanden van het jaar zijn we opvallend minder actief aan het solliciteren, met oktober (5,6%), september (5,0%) en november (4,4%) als minst populaire sollicitatiemaanden.

De coronacrisis heeft mensen aan het denken gezet. In de nasleep van de eerste lockdown werden er in april (13,9%) en mei (14,2%) opvallend meer cv’s uitgestuurd in vergelijking met 2019, toen respectievelijk 8,4% en 9,8% van alle sollicitaties.

Sollicitatie via smartphone in opmars
Hoewel 71,7% van de sollicitaties nog steeds via een computer verloopt, is er ook een stijgende trend in het aantal sollicitaties via een smartphone (27,3%) te zien. In 2019 was dat aandeel nog 24,3% ten opzichte van 74,1% via de computer.

Bron: Robert Half, persbericht 15 februari 2021

Over TalENTSCOUTZ

Talentscoutz is een werving, selectie en executive search bureau van en voor sales-, management-, (werktuig)bouwkundige en technische talenten.

Volg ons

Contact