Skip to content

HR-managers moeten menselijke behoeftes als uitgangspunt nemen

HR-managers moeten menselijke behoeftes als uitgangspunt nemen

HR-managers moeten menselijke behoeftes als uitgangspunt gaan nemen voor hun beleid. Dat betoogt prof.dr. Dirk van Dierendock in zijn inaugurele reden meldt eur.nl.

Van Dierendonck aanvaardt met deze speech de bijzondere leerstoel Human Resource Management vanwege het Erasmus Trustfonds aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Volgens Van Dierendonck komen medewerkers beter tot hun recht met een ‘mensgerichte benadering’.

Erkenning

In zijn rede pleit Van Dierendonck ervoor dat organisaties eerst moeten erkennen dat zij in wezen hun werknemers zijn. Organisaties kunnen alleen goed werk doen, wanneer de werknemers dit ook doen. “Organisaties die ervoor zorgen dat mensen hun talenten optimaal kunnen inzetten, presteren waarschijnlijk ook beter,” aldus Van Dierendonck.

Welzijn

De visie op welzijn van Van Dierendonck benadrukt de persoonlijke ontwikkeling op lange termijn. De dimensies die hij hiervoor gebruikt komen overeen met menselijke basisbehoeften: Het ervaren van positieve emoties, het hebben van levenslust, het bereiken van een gevoel van een zogenoemde ‘flow’, het hebben van kwalitatief hoogstaande relaties met anderen, het hebben van een doel in het leven en het streven naar meesterschap.

Respect en vertrouwen

Volgens  de hoogleraar is het van essentieel belang dat er binnen organisaties een cultuur wordt gecreëerd van respect en vertrouwen. Als een organisatie er in slaagt om dit te bereiken dan zullen medewerkers minder bang zijn en stressgevoelens zullen afnemen. Daarnaast durven werknemers meer risico’s te nemen, worden innovatiever, delen informatie en voelen zich erkend. “Dan beginnen mensen tot hun recht te komen,” aldus Van Dierendonck.

  • Bron HRPraktijk December

Over TalENTSCOUTZ

Talentscoutz is een werving, selectie en executive search bureau van en voor sales-, management-, (werktuig)bouwkundige en technische talenten.

Volg ons

Contact