Skip to content

Denktank buigt zich over eerlijker flexmarkt

Denktank buigt zich over eerlijker flexmarkt

Experts uit verschillende branches steken de koppen bij elkaar om na te denken over de uitdagingen, ontwikkelingen en vereisten van een steeds flexibeler wordende arbeidsmarkt.

Op het online platform via Eerlijkflex geven experts uit verschillende branches hun visie op de uitdagingen, ontwikkelingen en vereisten van een steeds flexibeler wordende arbeidsmarkt. De denktank is een initiatief van Brainnet, dat hiermee de discussie over een eerlijke flexmarkt wil aanzwengelen met overheden, wet- en regelgevers, HR-managers, directies en zelfstandigen. Volgens de initiatiefnemers baseert de regering haar huidige beleid op namelijk op een te kleine groep zzp’ers.

Verouderde regels arbeidsrelaties
“De huidige wet- en regelgeving rondom arbeidsrelaties is verouderd”, aldus Arno Lugthart, directeur van Brainnet. “De regering probeert de wetgeving op te lappen en plakt pleisters op de grootste gaten, maar gaat daarbij nog steeds uit van het verkeerde principe: dat we moeten beschermen wat vroeger goed was”.

“Daar gaat het mis”, stelt Lugthart, want “medewerkers van vandaag hebben andere wensen en eisen dan vroeger. De meeste zzp’ers kiezen bewust voor flexibiliteit. Uit onderzoek blijkt bovendien dat zzp’ers gelukkiger zijn dan werknemers in vaste dienst. Waarom moeten we dan koste wat het kost die oude arbeidsrelaties, gebaseerd op vastigheid, blijven nastreven?”

Meningen van HR-managers
In de denktank zitten experts als Aukje Nauta (bijzonder hoogleraar en SER-kroonlid), Adjiedj Bakas (trendwatcher), Prof. dr. mr. Leo Witvliet (hoogleraar interim management), mr. Jan Henk van der Velden  (Wijn & Stael advocaten), Farid Tabarki (oprichter Studio Zeitgeist) en Hans Biesheuvel (voorzitter stichting ONL).

Regelmatig worden nieuwe visies van experts toegevoegd. Daarnaast zal de denktank meningen en verwachtingen uit de markt ophalen, zowel bij zzp’ers als bij uitzenders, detacheerders en payrollbedrijven. Ook organiseert de denktank rondetafeldiscussies met HR-managers, aangesloten experts, overheidsvertegenwoordigers en zzp’ers.

* Bron aug Personeelsnet

Over TalENTSCOUTZ

Talentscoutz is een werving, selectie en executive search bureau van en voor sales-, management-, (werktuig)bouwkundige en technische talenten.

Volg ons

Contact