Skip to content

Word door de juiste werkgevers gevonden in de cv-database

Word door de juiste werkgevers gevonden in de cv-database

Vele recruiters en werkgevers gebruiken de cv-database om tussen de cv’s te zoeken naar geschikte kandidaten. Soms staat de vacature ook online, maar er worden ook werknemers gezocht voor verborgen vacatures. Door jouw cv te uploaden op monsterboard maak je dus meer kans op een leuke baan!

Tips om gevonden te worden door werkgevers met relevante vacatures

Focus je op de inhoud van je cv

Als je reageert op een vacature is het een pluspunt om een mooi opgemaakt cv op te sturen. De zoektechnologie van de cv-database leest echter alleen tekst. De inhoud van jouw cv wordt vergeleken met de zoekopdracht die de recruiter uitvoert en de zoektechnologie laat vervolgens de cv ’s zien die matchen. De inhoud en volledigheid van je cv zijn dus het belangrijkste om gematcht te worden aan relevante werkgevers.

Controleer je Monster-cv

Als je een Monster-cv maakt, wordt de informatie uit je profiel gebruikt voor een opzet waarna je het cv desgewenst kan aanvullen of bewerken. Wanneer je een bestaand cv uploadt, leest Monsterboard de gegevens uit dit document en maakt er een cv van die goed gelezen kan worden door de zoekmachine in de cv-database.
In beide gevallen is het heel belangrijk om de informatie op het cv te controleren: heeft Monsterboard de juiste informatie uit jouw gegevens gehaald? Alleen als dit klopt, zal je cv cv gevonden worden door de juiste werkgevers.

Gebruik algemene benamingen in je cv

Een recruiter gaat minder snel op zoek naar een ‘HTML tovenaar’, maar zal waarschijnlijk iets invoeren als ‘software developer’. Probeer deze algemenere woorden ook op te nemen in je cv. Het laat wellicht niet zien hoe creatief je bent, maar je wordt er wel beter door gevonden. En geen man over boord als je een iets andere term in je cv hebt staan dan de recruiter invoerde in zijn zoekopdracht: de zoektechnologie van Monsterboard herkent ook veel synoniemen zodat je toch goed matcht bij relevante banen.

Benoem je werkzaamheden binnen je functies

Om goed te matchen bij relevante vacatures is het belangrijk om vaardigheden en werkzaamheden in je cv op te nemen. Bij een monster-cv doe je dit onder het kopje Ervaring. Benoem per functie duidelijk wat je gedaan hebt in de samenvatting en som je vaardigheden op. Denk aan talen die je sprak tijdens je werk en werkzaamheden en specialiteiten die je binnen de functie uitvoerde, óók degene die voor de hand liggen.

Benoem je algemene vaardigheden

Ook vaardigheden die tot nu toe niet tot uiting kwamen in je werkzaamheden maar die je wel wilt noemen, kan je toevoegen aan je monster-cv. Dit doe je bij Vaardigheden en talen.

Werk ook je oudere werkervaring uit

De zoekresultaten van de recruiter geven ook werkervaring van kandidaten weer: totale werkervaring en ervaring in vaardigheden waar ze naar zoeken. Hoe meer ervaring jij hebt met wat er gezocht wordt, hoe geschikter je bent voor de functie en hoe hoger je in de zoekresultaten komt. Besteed daarom niet alleen veel aandacht aan je meest recente baan, maar werk ook je oudere werkervaring uit.

Update je cv regelmatig

Door je cv regelmatig te updaten is de informatie die er in staat recenter en relevanter voor werkgevers. Bovendien kunnen recruiters sorteren op cv’s die bijvoorbeeld in de laatste zes maanden geüpdate zijn. Vergeet ook niet je contactgegevens te controleren. Een recruiter kan jou niet bereiken als er een oud telefoonnummer staat.

  • Bron Monsterboard December

Over TalENTSCOUTZ

Talentscoutz is een werving, selectie en executive search bureau van en voor sales-, management-, (werktuig)bouwkundige en technische talenten.

Volg ons

Contact