Skip to content

Werknemers willen betere werk-privébalans in 2016

Werknemers willen betere werk-privébalans in 2016

Nederlandse werknemers hebben veel goede voornemens voor 2016. Zo willen ze zich bijscholen, gezonder leven en meer leuke dingen doen met collega’s. Maar het grootste deel wil vooral een betere werk-privébalans (47 procent). Een derde neemt zich dan ook voor om minder over te werken.

 

Dit blijkt uit onderzoek van Monsterboard onder 529 werkende Nederlanders.

Meer balans in 2016
Bijna de helft (47 procent) van de werkende Nederlanders neemt zich voor om een betere balans tussen werk en privé te vinden in 2016. Ruim 16 procent stelt dit zelfs als belangrijkste werkgerichte voornemen voor het komende jaar.

Twee op de vijf (40,3 procent) Nederlandse werknemers neemt zich voor om via zijn werk een cursus of opleiding te volgen en 38,9 procent stelt als doel om gezonder te leven op werk. Ruim een kwart (26,5 procent) neemt zich voor om een vergelijkbare functie bij een ander bedrijf te vinden.

Persoonlijke ontwikkeling
Nederlandse werknemers hebben vooral goede voornemens die bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling, zowel op het werk als in combinatie met de privésituatie.

Zo neemt 31 procent van de werkende Nederlanders zich voor om minder over te werken en wil 29,9 procent zelf een cursus of opleiding gaan volgen. De top 5 wordt gecompleteerd door het voornemen om meer leuke dingen te doen met collega’s (28,5 procent).

Promotie maken
Prestatiegerichte voornemens, zoals promotie maken (28,1 procent) en salarisverhoging aanvragen (27,3 procent) vallen opvallend genoeg buiten de top 5. In totaal geeft bijna een kwart (22,5 procent) aan geen carrière gerelateerde voornemens op te stellen voor het komende jaar.

 

  • Bron Personeelsnet December

Over TalENTSCOUTZ

Talentscoutz is een werving, selectie en executive search bureau van en voor sales-, management-, (werktuig)bouwkundige en technische talenten.

Volg ons

Contact