Skip to content

Werkgevers optimistisch over werkgelegenheid

Werkgevers optimistisch over werkgelegenheid

Nederlandse werkgevers zijn optimistisch over de verwachte groei van de werkgelegenheid in het eerste kwartaal van 2016. Ze zijn positiever dan aan het begin van 2015 en afgelopen kwartaal.

Vooral werkgevers in de financiële en zakelijke dienstverlening zijn optimistisch. ‘Voor het derde kwartaal op rij groeit de verwachte werkgelegenheid in deze sector. Dergelijke scores werden voor het laatst gemeten in 2009, vlak voor het uitbreken van de crisis’, zegt Jilko Andringa, algemeen directeur van ManpowerGroup Noord-Europa.

Veel werkgelegenheid in Europa

Werkgevers in heel Europa lijken optimistisch; alleen de werkgevers in Frankrijk en Finland hebben een minder positieve werkgelegenheidsverwachting. 90 procent van de Duitse werkgevers verwacht dat hun personeelsbestand gelijk blijft of groeit in de periode januari – maart 2016. Dit wijst volgens Andringa op een zeer stabiele arbeidsmarkt.

In bouw en publieke sector minder werkgelegenheid

Ondanks de overwegend positieve kijk op de werkgelegenheid, zijn er twee branches waarin de werkgevers verwachten minder werknemers aan te trekken de komende maanden. Zo geven werkgevers in de bouw een negatief werkgelegenheidscijfer. Toch denkt Andringa dat de bouw gestaag opkrabbelt na een lastige periode.

In de sector overheid en maatschappelijke dienstverlening zijn werkgevers ook wat negatief, maar ze verwachten wel een vooruitgang ten opzichte van het laatste kwartaal van 2015.

  • Bron PenOactueel December

Over TalENTSCOUTZ

Talentscoutz is een werving, selectie en executive search bureau van en voor sales-, management-, (werktuig)bouwkundige en technische talenten.

Volg ons

Contact