Skip to content

Taken en werkzaamheden die scoren op je cv

Taken en werkzaamheden die scoren op je cv

Ook als werkende kan je verschillende taken aanpakken om een interessant cv te creëren. Handig voor als je de stap naar ander werk weer wilt gaan zetten. Er zijn genoeg taken en verantwoordelijkheden die goed scoren op je cv. MonsterCoach Gertjan reikt je er een aantal aan om je nog beter te wapenen op de huidige arbeidsmarkt.

Bied aan om nieuwe mensen in te werken
Op het moment dat er een nieuwe medewerker op jouw afdeling begint, belast dit je leidinggevende vaak extra. Wanneer je aanbiedt hem of haar hierin te ondersteunen, versterkt dit niet alleen de onderlinge relatie met je baas, maar krijgt ook jouw cv extra waarde. Door je baas te ondersteunen in het inwerkproces van nieuwe werknemers laat je namelijk zien dat je in staat bent nieuwe gezichten op de afdeling wegwijs te maken en deze te verbinden aan de organisatie. Het zegt dus iets over de mate waarin je succesvol kunt samenwerken.

Organiseer het personeelsuitje of een borrel
Er komt veel kijken bij het organiseren van een personeelsuitje. Zo zal je bij het organiseren ervan het doel in goed overleg moeten bepalen en zal je te maken krijgen met verstrengelde belangen en het werken met een budget. De organisatie van een bedrijfsuitje is dus niet zomaar iets, je moet meerdere ballen in de lucht houden om tot een goed resultaat te komen. Maar ook bij het initiëren en voorbereiden van een borrel laat je jouw organisatorische talent zien. Als je dit op je cv kunt zetten, zal de lezer zien dat je een spin-in-het-web rol kunt vervullen, wat jouw profiel ten goede komt.

Stel voor lid te worden van de Ondernemingsraad
Het OR-lidmaatschap biedt een uitgelezen kans om je breder te oriënteren bij je huidige werkgever. Als OR-lid leer je namelijk omgaan met de verschillende belangen binnen jouw organisatie. Daarnaast neem je als OR-lid kennis van vertrouwelijke informatie waar je goed mee om moet kunnen gaan, net als met de extra druk die dit met zich meebrengt. Vermeldt daarom zeker op je cv dat je lid bent van de Ondernemingsraad als dat het geval is; het kan je profiel naar een hoger plan trekken.

Stel jezelf een nieuw ontwikkelingsdoel: start een nieuwe cursus, training of opleiding
Met een extra opleiding, training of cursus op je cv ga je beter opgeleid de arbeidsmarkt op. Wanneer je je naast je werk blijft ontwikkelen, zullen toekomstige werkgevers zien dat je wilt blijven groeien. Naast vakinhoudelijke cursussen zijn workshops of trainingen gericht op persoonlijke ontwikkeling het ook waard om op je cv te vermelden. Denk hierbij ook aan het leren van een nieuwe taal, zeker bij internationale bedrijven kan dit een groot pluspunt zijn.

Stel je beschikbaar voor vrijwilligerswerk
Het is een fabeltje dat vrijwilligerswerk niet loont. Hoewel je niet wordt beloond in materiële zin, krijg je er toch enorm veel voor terug.
Je leert veel nieuwe mensen kennen en je kan op deze manier je netwerk uitbreiden. Als je vrijwilligerswerk op je cv kunt vermelden, zal dat jouw profiel ten goede komen. Bovendien zal jouw werkgever jouw opgedane ervaring als vrijwilliger ook waarderen, doordat je hiermee weer nieuwe vaardigheden opdoet.

Stel voor om duurzaamheid op jouw afdeling te bevorderen
Gezien de huidige klimaatcrisis, zijn veel bedrijven zoekende hoe zij een Maatschappelijk Verantwoord Beleid kunnen voeren. Als jij daar, hoe klein ook, een bijdrage aan kunt leveren en er aandacht aan besteedt in je profiel, zal je cv hoger gewaardeerd worden. Wanneer je namelijk in je huidige werk het voortouw neemt in het tegengaan van bijvoorbeeld overmatig energieverbruik of recyclen, zal een toekomstig werkgever zien dat je milieubewust bent en dus geld voor hem kunt besparen.

Bovenstaande tips kunnen niet alleen jouw cv naar een hoger plan tillen, maar kunnen daarnaast jouw interne promotiekansen ook verhogen. Overigens is het hierbij belangrijk om te beseffen dat de manier waarop je je primaire werk uitvoert hierbij doorslaggevend is. Bovendien is het cruciaal dat je slechts die verantwoordelijkheden oppakt als je er intrinsiek gemotiveerd voor bent.

Gertjan van Oldenborgh
MonsterCoach

*Bron juli Monsterboard

Over TalENTSCOUTZ

Talentscoutz is een werving, selectie en executive search bureau van en voor sales-, management-, (werktuig)bouwkundige en technische talenten.

Volg ons

Contact