Skip to content

Swipen en liken in plaats van schrijven voor baan of stageplek

Swipen en liken in plaats van schrijven voor baan of stageplek

Swipen en liken in plaats van schrijven voor baan of stageplek

Steeds meer studenten en afgestudeerden kiezen hun baan of stageplek op basis van een digitale match.

Het traditionele solliciteren op een vacature met brief, cv en gesprek is voor de jonge werkzoekenden volstrekt achterhaald, volgens Magnet.me.

Millennials willen vooral een bedrijf en functie die bij hun persoonlijkheid past. Magnet.me koppelt bedrijven en studenten aan elkaar. Dat werkt als volgt: een sollicitant geeft z’n voorkeuren aan en op basis van deze criteria komen er bedrijven en banen naar boven. De kandidaat kan een baan liken of zich met een bedrijf verbinden. Pas daarna kan er gechat of gemaild worden.

5 jaar Magnet.me: 2,5 miljoen connecties
Sinds de oprichting in september 2012 zijn ruim 150.000 studenten via Magnet.me in contact gekomen met potentiële werkgevers, wat vaak tot een stage of baan heeft geleid. In totaal zijn er de afgelopen vijf jaar tweeëneenhalf miljoen connecties gemaakt tussen bedrijven en studenten, aldus het persbericht.

Uit onderzoek van Magnet.me, gehouden onder 10.000 studenten, komt naar voren dat criteria als salaris, leaseauto of reisafstand steeds minder belangrijk worden. Oprichter Vincent Karremans van Magnet.me: “Het gaat echt om de cultuur van het bedrijf. Dat moet passen. Iemand die graag met z’n skateboard naar z’n werk gaat, is niet te paaien met een leaseauto. Of iemand vindt het fijn als er gezamenlijk aan lange tafels wordt geluncht.”

Bron: Magnet.me, 19 september 2017

Over TalENTSCOUTZ

Talentscoutz is een werving, selectie en executive search bureau van en voor sales-, management-, (werktuig)bouwkundige en technische talenten.

Volg ons

Contact