Skip to content

Randstad’s motieven voor overname Monster

Randstad’s motieven voor overname Monster

Randstad’s motieven voor overname Monster

Waarom heeft Randstad vacaturesite Monster gekocht, terwijl die al jaren niet meer rendeert?

Monster is voor ons interessant vanwege de enorme database, verklaart Jacques van den Broek, CEO van Randstad in gesprek met het FD.

Aanvulling werkgebied, schat aan data, platform voor startups
Van den Broek: “Monster zat financieel in de knel, maar met de 2,5 miljoen profielen die Monster in het bestand heeft, kunnen wij de arbeidsmarkt wereldwijd inzichtelijker maken. Wij kunnen gaan investeren in snellere koppelingen tussen werkgevers en werkzoekenden. Geografisch is Monster actief in landen die ons werkgebied goed aanvullen. Monster heeft enkele banensites voor de overheid, die voor ons interessant zijn en nog groeiende onderdelen in Noord-Amerika. We zien Monster verder als een platform om start-ups uit te rollen.”

Jobr – soort Tinder voor vacatures
In juni van dit jaar heeft Monster nog de app Jobr aangekocht. Op Jobr zetten bedrijven vacatures waar werkzoekenden doorheen swipen, vergelijkbaar met Tinder.

FD krant 1 november 2016

FD, krant, 1 november 2016, fragment

Overnamebod verlaagd
Bij onderzoek naar de financiële situatie van Monster bleek dat er geen uitzicht was op verbetering van de omzet. Randstad heeft daarom deze zomer het bod op de vacaturewebsite Monster verlaagd van $4,00 naar $3,40 per aandeel.

Monster was sinds 2015 al in gesprek over een mogelijke overname met diverse private equity partijen, die zich echter een voor een terug hebben getrokken. De gesprekken met Randstad begonnen in maart 2016. Lees meer

Bron: FD, 31 oktober 2016

Zie ook Randstad koopt Monster, waarom?

Over TalENTSCOUTZ

Talentscoutz is een werving, selectie en executive search bureau van en voor sales-, management-, (werktuig)bouwkundige en technische talenten.

Volg ons

Contact