Skip to content

Pensioenacties

Pensioenacties

Door heel Nederland werden op maandag 18 maart acties gehouden om de pensioenleeftijd op 66 jaar te houden, pensioenen te indexeren, en pensioen voor zowel vast als flex.

De acties zijn een initiatief van vakbonden FNV en CNV, en concentreerden zich op het vervoer.

Trein
NS-medewerkers staakten zoals aangekondigd vanochtend 66 minuten, van 06:00 tot 07:06. NS besloot daarom de hele dienstregeling te verschuiven. Desondanks zaten de treinen overvol, en stonden er ook veel meer files dan gebruikelijk op de weg.

OV
Vanochtend reden er ook geen metro’s, bussen en trams in de drie grote steden, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Auto
Brandweermensen, politieagenten, defensie- en ambulancepersoneel reden vanochtend vanuit het hele land naar Den Haag met een snelheid van 66 kilometer per uur.

Vliegtuig
Personeel op Schiphol staakte 66 minuten bij de check-in en de bagageafhandeling, van 12:30 tot 13:36.

Taxi
Ook Uber-chauffeurs staakten vandaag, maar met een andere reden. Zij rijden regelmatig meer dan 60 uur per week, en voeren actie tegen de hoge werkdruk. Daarnaast willen ze omzetgarantie en zijn ze het niet eens met de hoge commissie.

Actiebijeenkomsten
De bonden organiseren manifestaties voor actievoerders in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen, Leeuwarden, Arnhem, Eindhoven en Heerlen.

Bron: FNV en CNV, 18 maart 2019

Over TalENTSCOUTZ

Talentscoutz is een werving, selectie en executive search bureau van en voor sales-, management-, (werktuig)bouwkundige en technische talenten.

Volg ons

Contact