Skip to content

Nederlands talent is het meest tevreden ter wereld

Nederlands talent is het meest tevreden ter wereld

Dat meldt de sociale mediasite voor professionals LinkedIn, dat wereldwijd onderzoek heeft gedaan onder 20.931 professionals naar hun houding ten opzichte van de banenmarkt in hun land. Er zijn in totaal 678 Nederlandse werknemers ondervraagd.
beslissingsfactoren-talent-linkedin

Bron: onderzoek LinkedIn

Geld is niet zo belangrijk
Nederlandse werknemers lopen niet warm voor een betere functietitel (5%). Ook geld vindt Nederlands talent minder belangrijk: slechts 16% hecht waarde aan een betere beloning en secundaire arbeidsvoorwaarden. Dat is opvallend laag, vergeleken bij het wereldwijde gemiddelde van 49%.

Vier op de vijf Nederlandse werknemers zeggen tevreden te zijn met hun huidige baan. Daarmee kent Nederland de meest tevreden werknemers ter wereld (gemiddeld 68%). Toch staat 81% open voor een nieuwe baan als er een mooie kans voorbij komt. Een tevreden werknemer is dus geen garantie voor talentbehoud.

Recruiter moet duidelijk communiceren
Kandidaten verwachten van een headhunter of corporate recruiter al in het eerste contact duidelijke communicatie over de verantwoordelijkheden die bij een baan horen (69%) en waarom juist zij geschikt zijn voor die baan (64%), blijkt uit het onderzoek.

* Bron Juni Personeelsnet 

Over TalENTSCOUTZ

Talentscoutz is een werving, selectie en executive search bureau van en voor sales-, management-, (werktuig)bouwkundige en technische talenten.

Volg ons

Contact