Skip to content

Mobiele gebruikerservaring wordt ook in recruitment steeds belangrijker

Mobiele gebruikerservaring wordt ook in recruitment steeds belangrijker

Observeer eens een bus- of tramhalte als je er langs komt; grote kans dat zeker de helft van de wachtende reizigers met zijn of haar mobiel in de weer is. Steeds meer dingen worden gezocht en geregeld via tablet en telefoon, niet zo gek dus dat mobielverkeer naar Monsterboard afgelopen jaren verdubbeld is!

Verdubbeling mobiele bezoeken aan Monsterboard.nl

In 2012 kwam 15% van de bezoeken aan Monsterboard.nl via een mobile device, in 2014 is dit al 30%! Een verdubbeling in relatief korte tijd; een logisch gevolg van de toename van mobiel gebruik in het algemeen.

Mobiel verkeer

Via mobiel vooral vacatures kijken

Het lijkt erop dat er via de telefoon vooral georiënteerd wordt; activiteiten zoals solliciteren of uitgebreid zoeken worden vooral via desktop gedaan. Maar naar aanleiding van een tweet of een vacature alert e-mail even die interessante baan bekijken, dat gaat natuurlijk prima via je mobiel!

Een goede mobiele sollicitatie-ervaring is belangrijk

De candidate experience tijdens een sollicitatie is belangrijk: als solliciteren ergens te ingewikkeld wordt of dingen werken niet naar behoren, dan haken er kandidaten af. Natuurlijk wil je dit voorkomen, want wat als daar nu net die ene goede kandidaat tussen zit?

Als enige vacaturesite van Nederland is Monsterboard volledige mobile proof: een responsive mobiele website en een applicatie zorgen dat werkzoekenden ook via mobile devices gemakkelijk vacatures kunnen bekijken & solliciteren als ze dat willen.

Maar is uw werkenbij- en werkgeverssite ook al klaar voor mobiele bezoekers? Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • is het mogelijk om gemakkelijk te solliciteren vanaf een klein scherm?
  • hoe uploadt de kandidaat zijn cv via het antwoordformulier?
  • is er een optie om een interessante vacature naar jezelf te sturen om later (via desktop) verder te gaan met de sollicitatie?

 

Doorloop zelf eens het sollicitatieproces via een mobiele telefoon of laptop om te kijken of er zaken verbeterd kunnen worden. Of vraag aan new hires of zij de procedure (deels) via een mobiel doorlopen hebben en wat hun ervaring was.

Door Jacky Lispet

*Bron Juli Monsterboard.nl

Over TalENTSCOUTZ

Talentscoutz is een werving, selectie en executive search bureau van en voor sales-, management-, (werktuig)bouwkundige en technische talenten.

Volg ons

Contact