Skip to content

Miljoenennota, plannen werk en inkomen | Staffing MS overgenomen | Kostprijs 2019 tips

Miljoenennota, plannen werk en inkomen | Staffing MS overgenomen | Kostprijs 2019 tips

Veel nieuws, wat sprong eruit?
Dinsdag werd de Miljoenennota gepresenteerd met daarin de maatregelen en begrotingen voor het nieuwe regeringsjaar. Bekijk alle plannen van het ministerie SZW met betrekking tot werk en inkomen.

HeadFirst Source Group is met hulp van investeerder Beryllium bezig met een forse opmars. Vanochtend werd bekend dat Staffing Management Services overgenomen is en wordt ingelijfd per 1 november. Ook Myler is recent overgenomen, die deal wordt per 1 oktober afgerond. Staffing MS is leverancier van MSP-services. Het werd opgericht door Rob de Laat (voorzitter van de Bovib).

De vraag naar vakmensen blijft groeien; het aantal mbo-vacatures stijgt; het aantal hbo- en wo-vacatures neemt in verhouding af.

De World Economic Forum (WEF) zegt dat binnen zeven jaren de helft van het repeterende werk wordt gedaan door robots. Er komen ook veel nieuwe, andere banen bij. Bedrijven en overheden moeten fors inzetten op om- en bijscholen van werkenden. Verbetering van zowel technische als sociale vaardigheden verdient aandacht.

Uitzendkrachten verdienen waardering. Voor de tweede keer organiseert Actief Werkt! daarom intern de ‘Superkracht’ verkiezing.

Marcel Reijmers geeft intermediairs tips om hun kostprijs 2019 te berekenen.

 

*Bron: FlexNieuws, Nieuws over de flexbranche en alle CAO’s

Over TalENTSCOUTZ

Talentscoutz is een werving, selectie en executive search bureau van en voor sales-, management-, (werktuig)bouwkundige en technische talenten.

Volg ons

Contact