Skip to content

Hoofd boven water houden is nieuwe uitdaging in 2021

Hoofd boven water houden is nieuwe uitdaging in 2021

De top-drie van zakelijke uitdagingen voor zzp’ers is ondanks corona ongewijzigd. Maar met stip op vier staat nu ‘het hoofd boven water houden’ als grootste uitdaging voor 2021.

Dit blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 363 zzp’ers in samenwerking met Appwiki.

Uitdagingen voor 2021
De grootste uitdaging blijft, ook in 2021, het in balans brengen van de werk-privésituatie (23,4%). Daarna volgt omzet verhogen (22,9%) en klanten werven (16%). Vorig jaar waren nummer twee en drie nog omgedraaid. Na de top-drie noemt nu bijna 10% van de respondenten het hoofd boven water houden als grootste uitdaging.

ZZP Barometer: grootste zakelijke uitdagingen 2021

Uitdagingen over vijf jaar
Over vijf jaar denkt nog maar 4% van de respondenten dat ‘het hoofd boven water houden’ de grootste uitdaging is. Dit zou te verklaren zijn door de verwachting dat de effecten van de coronacrisis dan zijn weggeëbd. De top-drie over vijf jaar is ongewijzigd, maar wel verschoven. Het antwoord ‘meer en betere klanten verwerven’ daalde naar plek 2 (van 27% in 2020 naar 20,7%) in 2021. Omzet verhogen steeg naar plek 1 (van 19% naar 20,9%), en werk en privébalans daalde naar plek 3 (van 21% naar 19%).

Zakelijke uitdagingen
In het onderzoek is ook gevraagd of meer kennis, inzicht in data, geld, tijd voor het bedrijf of personeel bij zou kunnen dragen aan een oplossing voor de zakelijke uitdagingen. Daarbij noemt men vooral kennis en inzicht en data.

De onderzoeksresultaten zijn verwerkt in een infographic.

Bron: ZZP Barometer, 9 maart 2021

Over TalENTSCOUTZ

Talentscoutz is een werving, selectie en executive search bureau van en voor sales-, management-, (werktuig)bouwkundige en technische talenten.

Volg ons

Contact