Skip to content

Helft van Nederlanders wil een nieuwe baan

Helft van Nederlanders wil een nieuwe baan

Ondanks dat Nederlandse medewerkers afgelopen jaar positiever waren over hun baan, wil meer dan de helft (52,7%) van dit jaar nog een nieuwe baan. Dit blijkt uit de Loonwijzer/Monsterboard Wage Index, het rapport geeft inzicht in de loonontwikkeling en arbeidsmarkt in Nederland.

Steeds meer Nederlanders op zoek naar een nieuwe baan
In 2013 wilde 45,4% van de Nederlandse medewerkers graag een andere baan, een stijging van 7,3% in twee jaar tijd! Vooral in de IT & Telecom sector steeg het aantal werknemers dat dit jaar op zoek wil naar een andere functie het meest (+17%). In de horeca zijn met 68% de meeste mensen op zoek naar een andere baan.

Baantevredenheid neemt toe
Op de gezondheidszorg na, is in alle sectoren de baantevredenheid toegenomen in 2014. Het meest tevreden zijn werknemers in de agrarische sector (71%), juridische sector (70%) en de marketing & communicatie (70%). Deze twee lieten dan ook de grootste stijging zien ten opzichte van vorig jaar; respectievelijk 10% en 7%.

De beste collega’s werken in de marketing / communicatie en juridische sector
Misschien hangt de hoge baantevredenheid samen de fijne collega′s in deze sectoren. In beide sectoren geeft 82% van de medewerkers aan dat ze fijne collega′s hebben en ze zijn ook gelijkgestemd over de tevredenheid over hun leidinggevende (beide 67%).

*Bron Okt Monsterboard

Over TalENTSCOUTZ

Talentscoutz is een werving, selectie en executive search bureau van en voor sales-, management-, (werktuig)bouwkundige en technische talenten.

Volg ons

Contact