Skip to content

Hays: vijf goed betaalde opkomende banen in 2017

Hays: vijf goed betaalde opkomende banen in 2017

Hays: vijf goed betaalde opkomende banen in 2017

Recruitmentorganisatie Hays publiceert vandaag een overzicht van goed betaalde opkomende banen in 2017, in de sectoren IT, Logistics & Supply Chain, Marketing & Sales, Engineering en Finance.

De war for talent laat haar effecten over de hele linie zien, waarbij hoge gemiddelde salarissen niet alleen te zien zijn bij technische functies, maar bij diverse specialismen. Deze vijf banen zijn groeiende vanwege externe factoren zoals schaarste aan talent, nieuwe technologieën en complexiteit van de functie.

1.Technische Manager Marketing & Sales
Op het gebied van Marketing & Sales zijn het met name salesprofessionals in de technische en/of industriële sector die erg goed verdienen met een gemiddeld jaarsalaris van 100.000 euro. Denk aan managers van de sales en operations afdeling, die verantwoordelijk zijn voor de bepaling van het beleid en de strategie, het behalen van salestargets en het zorgen voor de interne samenwerking tussen de verschillende afdelingen.

2. Business Intelligence Manager
In de IT-sector is de Business Intelligence Manager een aan terrein winnende job, met een gemiddeld salaris van 80.000 euro per jaar.  Door de toenemende schaarste zijn BI-managers die technische kennis en bedrijfskundige inzichten weten te combineren met de juiste people skills zeer in trek.

3. De Risk Model Validator
De Risk Model Validator is binnen de sector Finance een opvallende functie die steeds belangrijker zal worden. Hij of zij kan rekenen op een jaarsalaris vanaf 75.000 euro. Deze specialist is direct betrokken bij het valideren, controleren en testen van alle risicomodellen. Vanwege de schaarste aan kandidaten, de scope van de werkzaamheden en de complexiteit van de functie is het salaris van de (senior) Risk Model Validator relatief hoog.

4. Procurement en Sourcing Specialist IT
In de sector Inkoop is het de Procurement en Sourcing Specialist IT die uitstekend verdient met een gemiddeld jaarsalaris vanaf 70.000 euro. Naast het zelfstandig uitvoeren van inkooptrajecten, waarbij de juiste leveranciers worden geselecteerd, adviseren deze specialisten ook het IT-management op het gebied van IT-inkoop. Daarnaast behoort het beheren en afsluiten van IT-(raam)contracten tot de verantwoordelijkheden van de Procurement en Sourcing Specialist IT.

5. Supply Chain Manager en Demand Planners
Supply Chain Managers in de sector Logistics & Supply Chain kunnen rekenen op een salaris tussen de 70.000 en 100.000 euro in 2017. Zogenaamde Demand Planners ontvangen gemiddeld 65.000 euro. Deze specialisten zorgen voor een zo accuraat mogelijk overzicht van producten/goederen die in de toekomst verkocht gaan worden door een onderneming. Demand Planners die een grotere regio bestrijken verdienen doorgaans een hoger salaris.

Bron: Hays, 9 januari 2017

Over TalENTSCOUTZ

Talentscoutz is een werving, selectie en executive search bureau van en voor sales-, management-, (werktuig)bouwkundige en technische talenten.

Volg ons

Contact