Skip to content

Google for Jobs uitgerold in Nederland

Google for Jobs uitgerold in Nederland

Google for Jobs, voorbeeld

De introductie van Google for Jobs is onderdeel van een reeks producten, trainingen en samenwerkingen die Google aanbiedt om ondernemers, werknemers en werkzoekenden in ons land te helpen tijdens en na de coronacrisis.

Vacature zoekfunctie
Met de nieuwe functie in ‘Google Zoeken’ kunnen gebruikers die op zoek zijn naar vacatures direct in de zoekresultaten vacatures zien die aansluiten bij hun zoekopdracht. Hiervoor werkt Google in Nederland samen met onder meer DPG Recruitment (Nationale Vacaturebank en Intermediair), Randstad Groep Nederland (Randstad, Tempo-Team, Yacht, BMC), Monsterboard en Rijksoverheid (carrière platform Werken voor Nederland), waarvan de vacatures via Google Zoeken vindbaar worden voor gebruikers

Hoe werkt de nieuwe zoekfunctie?
Wie zoekt naar een vacature met behulp van Google Zoeken vindt bij de zoekresultaten een preview van vacatures die op websites van aanbieders zijn gepubliceerd.

De gebruiker ontvangt, als hij op de resultaten klikt, meer informatie zoals een beschrijving van het bedrijf en de baan.

Wie wil solliciteren wordt doorverwezen naar de website waar de vacature wordt geadverteerd en kan daar solliciteren.

Google for Jobs, voorbeeld uit persbericht

Locatie, industrie en omvang van de vacature
De nieuwe vacature zoekfunctie biedt gebruikers de mogelijkheid om te zoeken op basis van onder meer locatie, industrie en fulltime/parttime. Om op de hoogte te blijven van nieuwe vacatures kunnen gebruikers een e-mail notificatie instellen en de zoekopdracht, inclusief de filterinstellingen, opslaan.

Bètaversie al gespot eerder dit jaar
In februari van dit jaar werd Google for Jobs al gesignaleerd in de zoekresultaten van Google. Achteraf bleek dat nog om een bètaversie te gaan die later niet meer zichtbaar was. Op 27 augustus 2020 is Google for Jobs werkelijk live gegaan.
Bron: Get.Noticed

Bron: nederland.googleblog.com, 25 augustus 2020

Over TalENTSCOUTZ

Talentscoutz is een werving, selectie en executive search bureau van en voor sales-, management-, (werktuig)bouwkundige en technische talenten.

Volg ons

Contact