Skip to content

Forse groei aantal intercedenten met vakdiploma

Forse groei aantal intercedenten met vakdiploma

Het aantal intercedenten dat het vakdiploma Uitzendmedewerker heeft behaald is in 2015 met 32% gegroeid. Dat is een flinke toename ten opzichte van 2014, toen de stijging nog 10% was. Dit blijkt uit cijfers gepubliceerd door de Stichting Examens Uitzendbranche (SEU).

De SEU dankt de groei aan de nieuwe en gewijzigde wet- en regelgeving op de arbeidsmarkt. Daardoor is de behoefte aan advies bij opdrachtgevers en flexkrachten groot. “Intercedenten die het vakdiploma uitzendmedewerker hebben behaald, beschikken over voldoende bagage om relaties te voorzien van juiste informatie”, aldus manager Barbara Kramer van de SEU.

Vaker investeren in vakbekwame intercedent
Steeds meer ondernemers kiezen ervoor om, naast flexkrachten, ook vaste medewerkers op te leiden. In 2015 is het aantal uitzendorganisaties dat medewerkers opleidt tot het examen uitzendmedewerker met 23% gegroeid. De economische groei die in de uitzendbranche, met een omzetgroei van +11% in 2015 goed zichtbaar is, biedt ondernemers de ruimte om in scholing te investeren.

ABU en NBBU
Ook brancheorganisaties ABU en NBBU onderschrijven deze trend. “Het is een overduidelijk signaal dat ondernemers erop uit zijn de kwaliteit van de flexbranche verder te verbeteren”, aldus Marco Bastian, directeur NBBU. ABU-directeur Jurriaan Koops: “Het is belangrijk om het kennisniveau op peil te houden. Onze leden investeren dan ook in permanente educatie van hun medewerkers.”

Bron: SEU, 9 februari 2016

Over TalENTSCOUTZ

Talentscoutz is een werving, selectie en executive search bureau van en voor sales-, management-, (werktuig)bouwkundige en technische talenten.

Volg ons

Contact