Skip to content

Flinke stijging aantal 55+ freelancers

Flinke stijging aantal 55+ freelancers

Tentoo: flinke stijging aantal 55+ freelancers

Het aantal freelancers van 55 jaar en ouder is het afgelopen half jaar met 11,5 procent gestegen, in vergelijking met 2017.

Gemiddeld steeg het totaal aantal freelancers met twee procent. Dat blijkt uit de halfjaarmonitor van HR-dienstverlener Tentoo, betreffende ruim 15.000 freelancers en flexwerkers. Het bedrag dat opdrachtgevers aan freelancers uitgeven is bovendien met zeven procent gestegen, volgens het persbericht.

“Voorgaande jaren zagen we voornamelijk een stijging onder het aantal freelancende jongeren. Nu zijn de rollen omgedraaid en zien we juist een stijging onder de oudere leeftijdscategorie. Freelancers van 55+ hebben nu eenmaal meer ervaring op zak, blijkbaar is de vraag daarnaar de afgelopen maanden toegenomen”, vertelt Paul den Ronden, algemeen directeur van Tentoo. Het aantal freelancers van 25 jaar en jonger is met één procent gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Meer gebruik van flexibele schil
Over alle leeftijdscategorieën is het bedrag dat opdrachtgevers uitgeven aan flexwerkers en freelancers gestegen met zeven procent. Ook is het aantal uren dat opdrachtgevers gebruikmaken van hun flexibele schil gestegen, namelijk met vijf procent. Den Ronden: “De vraag naar flexibele medewerkers houdt aan. Voorheen waren veel werkgevers huiverig om vastigheid te bieden aan medewerkers, maar nu blijkt het juist weer lastig om vast personeel aan te trekken. De flexibele schil biedt zowel voor opdrachtgevers als freelancers en flexwerkers een prettig alternatief.”

Meeste omzet freelancers in Flevoland
Van alle provincies lopen de Flevolanders op kop als het gaat om omzetstijging. De omzet van freelancers en flexwerkers is daar met dertien procent gestegen. “Flevoland ligt erg centraal en is daarom een makkelijke uitvalsbasis voor bedrijven uit alle windstreken”, aldus Den Ronden. In Noord-Holland en Gelderland steeg de omzet met vier procent en in Overijssel (min zes procent), Zuid-Holland (min vier procent) en Groningen (min twee procent) daalde de omzet.

Bron: Tentoo, persbericht, 3 augustus 2018

Over TalENTSCOUTZ

Talentscoutz is een werving, selectie en executive search bureau van en voor sales-, management-, (werktuig)bouwkundige en technische talenten.

Volg ons

Contact