Skip to content

Explosieve stijging aantal HR-vacatures

Explosieve stijging aantal HR-vacatures

Het aantal unieke (online) vacatures voor HR-medewerkers is het afgelopen jaar met 35 procent gestegen.

Dit blijkt uit een onderzoek van Intelligence Group in opdracht van HR-specialist Compagnon.

Vooral de functie van recruiter blijkt lastig in te vullen. Iedere recruiter die actief op zoek is naar een baan, heeft de keus acht vacatures. Iedere HR-specialist die een baan zoekt, kan op dit moment kiezen uit twee vacatures. Dit is het gevolg van de krappe arbeidsmarkt, waarin er steeds meer diepgaande kennis nodig is om medewerkers te vinden en te behouden.

Wisselen van baan
Maar liefst 63 procent van de HR-professionals en 72 procent van de recruiters staat open voor een nieuwe uitdaging. Onder de totale Nederlandse beroepsbevolking bedraagt dit slechts 56 procent. Moll: “Professionals uit het HR-vakgebied zitten door hun werk dicht op de arbeidsmarkt en weten goed wat er speelt. Daarnaast beschikken ze vaak over een meer dan gemiddeld kennisniveau wanneer het op solliciteren en de zoektocht naar een andere baan aankomt. Vooral voor jonge professionals zijn de perspectieven uitstekend, maar ook voor doorgewinterde professionals is het een goed moment om van baan te wisselen en nieuwe uitdagingen uit te gaan.”

Redenen voor baanwissel
Niet het salaris, maar flexibele werktijden is de belangrijkste arbeidsvoorwaarde voor professionals in het HR-vakgebied. Ook de mogelijkheid om thuis te werken staat bij beiden in de top drie van belangrijkste arbeidsvoorwaarden.

Vaak benaderd
Uit het onderzoek blijkt verder dat professionals uit het HR-vakgebied vaker worden benaderd voor een nieuwe baan dan werknemers uit andere sectoren. Zo zijn zes op de tien recruiters en 44 procent van de HR-specialisten het afgelopen kwartaal ten minste één keer benaderd voor een nieuwe uitdaging. Dit is, wat betreft recruitment, een verdubbeling ten opzichte van het gemiddelde onder alle werkende Nederlanders (27 procent).

Bron: Compagnon en IG, 26 maart 2019

Over TalENTSCOUTZ

Talentscoutz is een werving, selectie en executive search bureau van en voor sales-, management-, (werktuig)bouwkundige en technische talenten.

Volg ons

Contact