Skip to content

Brigitte van der Burg, NBBU: ‘Vast contract is schijnzekerheid’

Brigitte van der Burg, NBBU: ‘Vast contract is schijnzekerheid’

Voormalig VVD-Kamerlid Brigitte van der Burg staat sinds eind maart aan het roer van uitzendbrancheorganisatie NBBU.

In een interview met De Telegraaf geeft zij haar visie op de flexibilisering van de arbeidsmarkt, duurzame inzetbaarheid en een nieuwe cao.

“De insteek van het debat zou moeten zijn: wat gebeurt er echt op de arbeidsmarkt?” “Het plakken van etiketten zoals ‘vast’ of ‘flex’ of ‘zzp’ gaat voorbij aan de werkelijke vraagstukken die er spelen.”

Brigitte van der Burg, voorzitter NBBU - interview Telegraaf 14-4-2017

Van der Burg vindt dat het debat over de arbeidsmarkt en de flexibilisering positiever moet worden gevoerd. Lees meer

Opstapfunctie van de uitzendbranche
“Met de vast-flex discussie doen we werknemers en werkgevers enorm tekort. Alsof flexwerkers geen echt werk doen. Voor veel mensen is de uitzendbaan een opstap om zich voor een langere periode op de arbeidsmarkt te begeven. We weten dat op niet al te lange termijn de helft van de banen verdwijnt. Daarover heb ik heel weinig teruggelezen in de verkiezingsprogramma’s.

De uitzendbranche draagt in positieve zin bij aan de arbeidsmarkt. Een op de drie uitkeringsgerechtigden die het werk hervat, doet dat via een uitzendbureau. Van de uitzendkrachten stroomt bovendien 47% door naar een tijdelijk of vast dienstverband.”

Bron: De Telegraaf, 13 april 2017

Over TalENTSCOUTZ

Talentscoutz is een werving, selectie en executive search bureau van en voor sales-, management-, (werktuig)bouwkundige en technische talenten.

Volg ons

Contact