Skip to content

Betrokken werknemer wil meebeslissen over werkplek

Betrokken werknemer wil meebeslissen over werkplek

Werknemers die mogen meepraten over hun werkplek en manier van werken, zijn het meest betrokken. Open flexplekken rukken op in Nederland, maar de meeste werknemers hebben nog een traditionele kantoorplek.

Dit zijn de belangrijkste conclusies uit een wereldwijd onderzoek van kantoorinrichter Steelcase, uitgevoerd onder 12.480 kenniswerkers in 17 landen.

Mooiere werkplek, meer betrokkenheid
Medewerkers die zeer tevreden zijn met meerdere aspecten van hun werkplek, tonen een grote betrokkenheid bij het werk. Toch is maar 13 procent van de onderzochte kenniswerkers erg betrokken en erg tevreden met zijn werkplek.

Een onderscheidend kenmerk van betrokken medewerkers is, dat zij vaak een grote mate van keuzevrijheid en zeggenschap hebben over waar en hoe ze werken. Zij kiezen zelf hun werkplek en worden daarin gesteund door hun manager. Zij kunnen ook hun werk en privé-leven goed in balans houden en zich beter concentreren op hun werk, als dat nodig is.

Nederland kent veel flexplekken
Kantoren zien er overal op de wereld in grote lijnen hetzelfde uit: een combinatie van open ruimtes en privékantoren. Driekwart van de werkenden heeft een individueel of gedeeld privékantoor. Maar Nederland behoort tot de meest progressieve landen, waar meer volledig open kantoorlandschappen en flexplekken in opkomst zijn.

Belemmering voor de ontwikkeling van flexkantoren is de beschikbare kantoorautomatisering. Want acht van de tien werknemers moeten werken met een vaste PC op hun bureau. Ook heeft 86 procent nog een vaste telefoonlijn. De percentages voor mobiele apparaten liggen een stuk lager: laptops (39%), mobiele telefoons (40%) en tablets (13%).

*Bron Maart Personeelsnet

Over TalENTSCOUTZ

Talentscoutz is een werving, selectie en executive search bureau van en voor sales-, management-, (werktuig)bouwkundige en technische talenten.

Volg ons

Contact