Skip to content

Arbeidsmarkt stuk flexibeler

Arbeidsmarkt stuk flexibeler

De vernieuwde Flexbarometer van TNO, ABU en FNV Flex is online. Daaruit blijkt dat het aantal flexibele contracten in 12 jaar tijd met 60% is gestegen.

De digitale flextool geeft een gebruiksvriendelijker en overzichtelijker beeld van het aantal werkenden in Nederland, verdeeld over de verschillende typen contracten, vast en flex, in tien sectoren. In het vervolg worden de cijfers per kwartaal bijgewerkt, zodat de Flexbarometer een actueler beeld van de arbeidsmarkt geeft, gebaseerd op cijfers van het CBS en TNO.

Arbeidsmarkt stuk flexibeler
De barometer brengt daarnaast de omvang van de diverse flexvormen in beeld en de persoonskenmerken (geslacht, leeftijd, opleiding) per flexvorm. Ook geeft de Flexbarometer trends weer.
Daaruit blijkt dat in de afgelopen twaalf jaar de arbeidsmarkt een stuk flexibeler is geworden. Het aantal flexibele contracten steeg in deze periode met ruim 60%. De grootste stijger was de categorie mensen met een oproepcontract die meer dan verdubbelde. Het aantal uitzendkrachten steeg met 28%. Ook het aantal zzp’ers groeide met 56% fors in de afgelopen twaalf jaar.

  • Bron Oktober Flexmarkt

Over TalENTSCOUTZ

Talentscoutz is een werving, selectie en executive search bureau van en voor sales-, management-, (werktuig)bouwkundige en technische talenten.

Volg ons

Contact