Skip to content

Aantrekkende arbeidsmarkt is uitdaging voor HR

Aantrekkende arbeidsmarkt is uitdaging voor HR

Wil je in 2016 de beste nieuwe medewerkers aannemen? Dan moet je als recruiter flink wat uit de kast trekken. De herstellende economie en toenemende vraag naar specialisten maken kandidaten meer bewust van hun eigen marktwaarde, blijkt uit de Global Salary Survey 2016 van wervingsadviesbureau Robert Walters.

Na enkele magere economische jaren krabbelt de economie steeds meer op. De zorgen over baanzekerheid die ertoe leidden dat werknemers de afgelopen jaren bleven zitten waar ze zaten, raken steeds meer op de achtergrond. De toegenomen mobiliteit op de arbeidsmarkt vormt een uitdaging voor recruitmentafdelingen. Want hoe selecteer je de juiste kandidaat en hoe weet je die aan je te binden?

De vraag naar talentvolle professionals stijgt, waardoor deze werknemers slechts kort op de markt zullen zijn. Ze krijgen sneller contracten aangeboden en hebben vaker dan voorheen meerdere opties. Je moet er niet alleen een ‘snel en foutloos’ recruitmentproces op nahouden, maar ook ‘unieke manieren vinden om de organisatie aan kandidaten te verkopen’, tipt Rob Vermaak, managing director Benelux van Robert Walters.

Wil jij degene zijn die het toptalent binnenhaalt? Zet dan zwaarder in op opleiding en ontwikkeling, de werk/privébalans en flexibiliteit. Daarmee kun je talent binnenhalen én houden. Het is ook goed om alvast enkele nieuwe collega’s te werven. Als gevolg van de beweging op de arbeidsmarkt, zal de vraag naar HR-professionals die het recruitmentproces kunnen versterken de komende jaren flink stijgen.

  • PenOactueel, Januari

Over TalENTSCOUTZ

Talentscoutz is een werving, selectie en executive search bureau van en voor sales-, management-, (werktuig)bouwkundige en technische talenten.

Volg ons

Contact